F1

Det behøver ikke at være dyrt at holde en fest. Faktisk kan du med lidt kreativitet og omhyggelig planlægning være vært for en fantastisk fest uden at bruge en masse penge. Her er nogle tips til at holde en fest til en overkommelig pris, som alle vil nyde.

1. Planlæg din fest omkring et tema. Et tema kan hjælpe dig med at fokusere dekorationer, mad og aktiviteter omkring et bestemt emne eller en bestemt idé. Det kan gøre din fest sjovere og mere interessant for dine gæster. Nogle populære festtemaer omfatter strandfester, poolfester, hawaiianske luaus og 1950’ernes sock hops.

2. Vælg et budgetvenligt sted. Hvis du ikke er vært for festen hjemme hos dig selv, skal du forsøge at finde et sted, der er overkommeligt. Du kan overveje at leje et forsamlingshus, en pavillon i en park eller endda nogens baghave.

3. Udsmykning på en billig måde. Du behøver ikke at bruge mange penge på dekorationer, hvis du planlægger i forvejen. Brug ting, som du allerede har i huset, f.eks. serpentiner, balloner og bannere. Du kan også kigge i lokale dollarbutikker eller discountbutikker for at finde festartikler til overkommelige priser.

4. Servér mad og drikkevarer til overkommelige priser. Der findes masser af festmad, som både er velsmagende og overkommelig. Prøv at servere pizza, hotdogs, hamburgere, kyllingevinger eller nachos. Og glem ikke drikkevarerne! Servér sodavand, juice eller kopper med vandmelon eller grapefrugt som en forfriskende godbid.

5. Hold det hele sjovt med spil og aktiviteter. En fest er ikke komplet uden nogle sjove lege og aktiviteter! Lav et par klassiske spil som Twister eller Pin the Tail on the Donkey, eller prøv nogle nye lege som freeze dance eller charades.

– Prisbillige dekorationer til strandfesten

– Billige ideer til poolparty-mad

– Hvordan man kan holde en hawaiiansk luau på et budget

– Idéer til 1950’er sock hop tema fester

En måde at holde festomkostningerne nede på er at bede gæsterne om at medbringe en ret eller en drink til at dele. Det kan være med til at reducere mængden af mad og drikkevarer, som du skal købe, og det kan også være med til at introducere nye retter eller drikkevarer for dine gæster. Du skal bare sørge for at fortælle dine gæster, hvad de skal medbringe i forvejen, så alle har tid nok til at forberede sig.

4. Server enkle snacks og drikkevarer, der ikke kræver meget forberedelse

5. Brug engangstallerkener, -kopper og -redskaber for at reducere rengøringstiden

6. Hav det sjovt! Fester er til for at blive nydt, så slap af og mor dig

At holde en fest på et budget kan være en udfordring, men det er bestemt ikke umuligt. Ved at følge disse tips kan du holde en fantastisk fest uden at bruge en masse penge. Så hvorfor ikke give det et forsøg? Dine gæster vil have det sjovt!