F1

Når man først har uddannelsen og erfaringen, der skal til for at kunne holde sin egen praksis som tandlæge kan det være problematisk at komme i gang, hvis man ikke før har prøvet at starte op selv. At holde en tandlægepraksis kørende kræver en del viden indenfor it, da teknologien også har overtaget styringen på dette område, især i forbindelse med klientkartoteker, bookingsystemer og betaling. Er man i tvivl om det grundlæggende omkring iværksætteri kan man ligeledes få hjælp til at starte sit erhverv op, hvis blot man søger hjælp de rette steder.

Det er muligt at søge om iværksætter hjælp når man vil starte sit erhverv op som tandlæge, der kan også være brug for at hyre en it ekspert til at starte med, som kan sætte én ind i alle de nye systemer man skal holde styr på for at ens praksis kommer til at køre flydende når først klienterne strømmer ind. Online bookingsystemer kan være problematiske at sætte sig ind i, selvom dette oftest vil indgå i forløbet af ens uddannelse, så hvis man starter op for sig selv og ikke har råd til en sekretær fra begyndelsen må man klare det hele selv.

Erhvervet som tandlæge kræver en del

En af de vigtigste hovedelementer man bør lægge vægt på som tandlæge er den troværdighed man viser sine klienter, således at disse kan få opbygget en tillid til én, dette kan blandt andet gøres ved at sørge for, at der er styr på tingene i ens nye virksomhed. Det nytter f.eks. ikke at en klient med tandlægeskræk skal sidde og vente i flere timer, hvis deres tid er blevet booket forkert eller forsvundet i it-systemet. Der findes dog heldigvis råd for galskaben ved at man kan hyre hjælp udefra.

Iværksætteri er en ting, der værdsættes i Danmark, derfor er det i langt de fleste tilfælde muligt at søge om opstartshjælp i forbindelse med ens erhverv som tandlæge. Man kan søge om forskellige beløb, der vil dække udgifterne for opsætning af it-systemer, indkøb af redskaber og indretning samt betalinger af de første måneders leje af lokaler, således at man kan læne sig lidt tilbage og blot gøre, hvad man som tandlæge er bedst til – nemlig at hjælpe folk af med tandpiner og smerter. Iværksætterhjælpen skal dog tilbagebetales i rater, hvorfor man skal sørge for hurtigt at få klienter.