F1

Livet som iværksætter kan være meget hektisk. Der er konstant møder at tage til, opkald og e-mails, der skal besvares, og arbejdsdagene bliver hurtigt lange.
Selvom det kræver en masse tid og hårdt arbejde at stable en virksomhed på benene, er det også vigtigt at trække stikket og holde pause af og til. Hvis man hele tiden suser afsted med 110 i timen, kan korthuset nemt vælte, og man kan blive ramt af stress.

Meditation og mindfulness

En god måde at indføre korte pauser i hverdagen, hvor man kommer helt ned i gear, er at begynde at meditere. Det kan man gøre på mange måder, men hvis du er helt ny og uprøvet indenfor mindfulness, vil du nok få meget ud af at følge en guidet meditation. Dem kan du f.eks. finde på nettet eller på diverse apps.
Selv en kort meditation på fem minutter, kan sænke din puls, regulere din vejrtrækning og få dig til at føle dig helt afslappet. 

Glem ikke parforholdet 

Det er ingen hemmelighed, at det kan slide på parforholdet, når man arbejder meget og ikke har forfærdelig meget fritid. Derfor er det vigtigt at prioritere kærligheden og romantikken, når man endelig har en friaften.
Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det, kan man invitere sin partner på en romantisk middag og købe noget frækt undertøj, man kan nyde synet af senere på aftenen.
Har man mulighed for at sætte en hel dag af, kan man f.eks. tage i spa. Her kan man rigtig slappe af og blive forkælet med en massage eller en ansigtsbehandling.

Kom ud i naturen

Som iværksætter bruger man ofte det meste af sin tid indenfor, og gerne på et lille kontor siddende foran computeren. Det kan give fornyet energi at komme udenfor og mærke naturen og den friske luft.
Samtidig er det godt for ens energiniveau og generelle helbred, at man får rørt sig hver dag. Det er oplagt at gøre udenfor, så man slår to fluer med ét smæk.
Du kan f.eks. løbe ture i skoven, benytte dig af udendørs træningsanlæg eller begynde til fodbold.
Hvis du er på udkig efter en løsning, der er mindre tidskrævende, kan du også blot tage cyklen på arbejde fremfor bilen. Det er ovenikøbet mere økonomisk og miljøvenligt.
Det er ofte de små ændringer i hverdagen, der gør en stor forskel, så selvom du har travlt på arbejdet, kan du sagtens finde måder at holde en lille pause.