F1

Et stigende antal danskere vælger, at de vil være deres egne chefer og kaster sig derfor ud i iværksætter-drømmen. Det er ikke en let levevej og der er mange ting, der skal overvejes inden du går i gang. En af tingene du skal tænke over, hvis du gerne vil være iværksætter med din egen virksomhed, er en hjemmeside. Mange tror, at det kun er webshops der kan drage fordel af en hjemmeside, men uanset om du sælger et produkt, en service eller din person, så er en hjemmeside en god vej frem i erhvervslivet.

En hjemmeside har altid været et vigtigt værktøj i den digitale marketing som iværksættere og andre virksomheder fører, for det er her dine potentielle kunder, samarbejdspartnere eller andre nysgerrige sjæle typisk først vil forsøge at gøre sig klogere på dig og din virksomhed. Med andre ord kan man sige, at en hjemmeside er en showcase af, hvad du kan og hvem du er samt hvad din virksomhed står for. Heldigvis er det som iværksætter heller ikke svært at komme i gang med din første hjemmeside.

Læs meget mere på http://it-city.dk/ samt om andre relaterede emner.

Programmering eller ej?

For mange virker hjemmesider som en skrækkeligt kompliceret ting, der kræver fingersnildhed. Modsat manges forventning er det altså ikke nødvendigt, at du kan hverken HTML, CSS, Javascript, jQuery eller PHP eller andre kodesprog for den sags skyld. Langt de fleste hjemmesider er i dag bygget op om det der populært kaldes et CMS, altså et content management system. Det betyder, at selve hjemmesiden er kodet på forhånd og du blot skal vælge, hvilket system der passer dig. Mest populære er udbyderne WordPress og Shopify. Førstnævnte er en blog-lignende hjemmesideløsning, hvor du kan omdanne hjemmesiden til præcis hvad du ønsker. WordPress er et godt sted for enhver iværksætter, der ingen erfaring har med hjemmesider. Her kan du vælge et utal af gratis og betalte temaer, hvorefter du selv kan gå ind og vælge forskellige designs, plugins og ændre som det passer dig.

Hvis du derimod står overfor at skulle kaste dig ud i handelslivet som iværksætter, så tag et nærmere kig på Shopify. Konceptet er nogenlunde det samme som med WordPress, men Shopify specialiserer sig i webshopløsninger. Igen kræver det ingen forudgående kendskaber til kodning, omend det naturligvis er en fordel. Her er tale om en slags drag-and-drop-løsning, hvor du frit kan rokere hjemmesidens forskellige elementer på plads. Samtidigt får du en inkluderet betalingsløsning. Nemmere bliver det ikke, at sætte din første hjemmeside op som iværksætter. Du skal faktisk bare købe et webhotel, din hjemmesides URL kan bo på.

Andre ting du skal tænke over

En hjemmeside er for en iværksætter i dag ikke alene nok. Overvej også hvilke sociale medier, som du kan drage fordel af. En hjemmeside er kun envejs-kommunikation, men på de sociale medier kan du for alvor komme i dialog og sætte dit aftryk på din virtuelle identitet.

Nu er du klar til at kaste dig ud i livet som iværksætter og endda med din første hjemmeside.