F1

Splitleasing er den perfekte løsning, hvis du er iværksætter og stifter af dit eget firma. Med en spiltleasing aftale kan du med god samvittighed bruge din arbejdsbil til privatkørsel. Du skal bare huske at dokumentere det.

Hvis du som iværksætter ønsker at indgå en splitleasingaftale, er der et par ting, du skal være opmærksom på, for ikke at ende med en kedelig regning frem for en ellers utroligt fordelagtig aftale.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er er delt aftale mellem firma og privat. Med andre ord en aftale om at et firma og en privatperson deler en bil. Hvis du som iværksætter bruger din bil til arbejdsrelateret kørsel mere end 60% af tiden kan en splitleasingaftale være en rigtig god og spændende mulighed for dig.

Når der laves en aftale om splitleasing slipper du som privatperson for at blive beskattet af fri bil. Men du har stadig ret til at benytte bilen i fritiden. Forudsætningen er simpel.

Der skal indgås to separate aftaler; en mellem udlejer og firma samt en mellem privatpersonen og udlejer. Og der skal laves et kørselsregnskab. Dette regnskab skal kunne underbygges med notater om, hvor kørslen fører hen og med hvilket formål, når der er tale om arbejdskørsel.

Du får altså en bil, der er fuldt til rådighed i fritiden, men du slipper for at blive beskattet af den, fordi du selv er ansvarlig for de udgifter der er forbundet med den private kørsel.

Husk formalia

Det er rigtig vigtigt at formalia er overholdt og det er sikket, at fordelingen af kørsel overholdes. Der skal afstemmes hver måned eller hvert kvartal alt efter, hvad der er kutyme hos leasingfirmaet.

Husk at du skal kunne redegøre for formålet med den kørsel du registrere som arbejdskørsel og kan du ikke det, bliver den registreret som privatkørsel.

Hver gang der indsendes kørselsregnskab reguleres aftalen, så der er kongruens imellem den fordeling af kørsel der reelt bliver brugt og den, der er indskrevet i aftalen.

Er der tvivl om, hvorvidt formalia er overholdt kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, da du som privatperson kan blive dømt til at betale beskatning af fri bil, hvis reglerne ikke er overholdt.

Splitleasing for iværksættere

Er du iværksætter og interesseret i splitleasing kan de fleste leasingfirmaer hjælpe dig med at få styr på formalia, så du kan få glæde af den super smarte leasingløsning, der er blevet så populær blandt selvstændige og iværksættere. Hos Car Performance får du grundig vejledning fra folk, der har mange års erfaring indenfor splitleasing af lækre biler. Med en splitleasingaftale har du nemlig råd til lidt mere bil.