F1
Barista i kaffebar

Denne artikel er til dig der skal til at igangsætte en cafe. At drive en cafe er hårdt arbejde, særligt i de indledende runder. I denne periode er der meget der skal tages stilling til, meget mere end man tror. Her kan du læse om nogle af de vigtige beslutninger du står overfor, og hvordan man bedst muligt tackler dem. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvad du vælger som interiør. Dine møbler sender signaler til kunderne, det er derfor vigtigt at du vælger møbler der passer til målgruppen og henvender sig til deres æstetik. Læs hvilke metoder der er de rigtige her.

Cafe set fra oven

Det behagelige møbel

I din cafe er det vigtigt at folk sidder behageligt og hensigtsmæssigt. Derfor er det vigtigt at investere i cafemøbler der passer til disse behøv. Man kan nemlig sidde behageligt i mange forskellige stole, og ved mange forskellige borde. Derfor er det vigtige ikke at vælge det møbel du selv føler du sidder bedst i, men at vælge det der passer bedst til den oplevelse du vil tilbyde dine kunder. Der er ikke en dårlig ide selv at prøve at sidde og indtage dit produkt, og tænke over hvordan du oplever det bedst. Sidder du tilbagelænet eller rank, når du spiser eller drikker din menu? Hvad giver den bedste oplevelse, hvordan er de to oplevelser forskellige. Det handler i sin essens, om hvad du føler er vigtigst, en afslappet eller produktiv og skarp stemning. Nogle gange er det godt at have begge dele. Cafeer er ofte både et sted kunder kommer for at slappe af, og for at arbejde. Det er vigtigt at din cafe kan favne begge dele. 

Cafe set fra fortovet

Skab den rigtige atmosfære

Dette er noget af det der leder til en bestemt atmosfære, men det er langt fra det eneste. Du skal ikke kun tænke på hvordan din oplevelse er når du er alene og er i cafeen, for der vil forhåbentlig være flere gæster end én i cafeen når den åbner. Derfor er det vigtigt at tage højde for at atmosfæren i cafeen ikke kun bliver skabt af hvilke møbler du vælger, men også hvordan du placerer dem i forhold til hindanden. Det handler selvfølgelig her om at skabe så mange siddepladser som muligt, uden at det kommer til at føles for tæt når man sidder der. Det er vigtigt at man føler at man har privatliv, når man sidder ved bordene. Samtidig må der gerne være en let summen af liv i cafeen.