Noget solcreme
F1

Hvis man lever det fede liv som iværksætter, så er det også skønt, når man endelig har lidt fri og kan komme ud og nyde solen. Men man skal også passe på sin hud, når man så endelig skal ud. Før du går ud og nyder det varme vejr og solskin, giver vi dig her nogle tips om solsikkerhed og det at beskytte din hud.

Under en parasol

1. Brug altid solcreme

Solcreme gives et bestemt faktortal, der angiver, hvor effektivt det er i at blokere ultraviolette stråler. Højere tal indikerer bedre beskyttelse. Du bør bruge en solcreme med mindst et faktortal på 15 selv på kølige eller overskyede dage.

Glem ikke at tage et tykt lag af solcreme på alle dele af din hud, der er udsat for solen. Få eventuelt hjælp til at nå steder, du ikke selv kan nå. For eksempel på ryggen. Her er der nogle ekstra ting at have i tankerne ved brugen af solcreme:

  • Solcreme varer ikke evigt: Tag noget nyt på, hvis du bliver i solen i mere end to uge og efter at have svømmet, svedt eller tørret dig med et håndklæde.
  • Solcreme uden udløbsdato har en holdbarhed på intet mere end tre år: Men holdbarheden er kortere, hvis den er blevet udsat for høje temperaturer. Sørg for at tjekke udløbsdatoen.

2. Undgå at være ude når sollyset er stærkest

Så undgå at være ude mellem klokken 10 og 16 – specielt hvis din hud er sart over for sollys. Du kan dog også undgå hudskade ved at opsøge skyggen hvad enten du bevæger dig under træer eller medbringer skyggen via en parasol. Selv når du er i skyggen, bør du dog stadig sørge for at beskytte din hud gennem solcreme og dækkende tøj.

Sommerting

3. Tænk på din påklædning

Langærmede trøjer, lange bukser og nederdele kan beskytte dig fra ultraviolette stråler. Tætvævet stof yder den bedste beskyttelse. Noget tøj er certificeret under internationale standarder til at yde beskyttelse fra ultraviolet stråling. Hvis denne slags tøj ikke er praktisk, prøv at have en t-shirt på. Husk dog at den typiske t-shirt har et faktortal på mindre end 15, så brug også andre slags beskyttelse.