F1

Du kender måske vendingen ’work smarter, not harder’, og den er virkelig ikke opstået uden grund. Det er nemlig surt at bruge unødvendig lang tid på at løse ens opgaver.

Derfor er det essentielt, at arbejdsvilkårene er optimerede, og at de nødvendige værktøjer er tilgængelige. Lad os kigge på nogle metoder, hvormed du kan optimere effektiviteten på dit kontor.

Hav det rigtige IT setup

På langt de fleste arbejdspladser er IT livsnødvendigt for at få opgaverne klaret. Det giver sig selv, at det derfor er vigtigt at både computere og internet fungerer, som det skal. Et velfungerende internet betyder ikke kun god hastighed, men også at der ikke er områder, hvor signalet ikke rækker.

Derudover er det også vigtigt, at alle medarbejdere har adgang til de rette programmer. I bør seriøst overveje Microsoft, når I kigger på, hvilken løsning I skal bruge. Her findes en række programmer, som kan optimere effektiviteten og hjælpe medarbejdere til smartere, hurtigere måder at komme to-do listen til livs. Det gælder regneprogrammer, skriveprogrammer, præsentationer m.m.

Del de gode idéer

En anden måde at øge effektiviteten er at huske at dele de gode idéer. Er der en person, som virkelig har knækket koden, så del deres metode med resten af arbejdspladsen. Det kan være de har bygget en særlig god skabelon, et ekstra godt regneark eller bare en metode til at prioritere arbejdsbyrden.

At dele de gode idéer giver bidrager også til at udbygge samarbejdet og holdgejsten på arbejdspladsen. Det kan motivere andre til at få den gode idé, eller det kan sprede en følelse af, at man bliver set og værdsat som medarbejder.

Hold moralen oppe

I samme tråd som at dele idéerne, så er det vigtigt at holde moralen oppe. Glade medarbejdere er bare mere effektive. Men det er lettere sagt end gjort! Hvad kan man som leder gøre her? Du kan tale med medarbejderne. Måske de har nogle gode idéer til, hvad der kan være motiverende.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvad der motiverer en. Og hvad man har behov for af aktivitet på sin arbejdsplads. Det kan være etsocialt arrangement, det kan være fejring af store salg, julefrokoster eller blot en tur i skoven.

Det kan også være noget mere forretningsfokuseret, som at dele resultater og regnskaber ofte og på den måde holde alle opdaterede og motiverede. Måske man skal kåre månedens medarbejder eller udlove bonusser for ekstra indsats på den ene eller anden vis.